Polityka prywatności i stosowania plików cookies

1. Poważnie traktujemy ochronę Twoich danych osobowych i postępujemy ściśle z zasadami ustaw o ochronie danych osobowych. Dane osobowe są zbierane na stronie www.ecowater-inowater.pl (dalej zwanej Serwisem) tylko w niezbędnym zakresie. W żadnym wypadku zgromadzone dane nie są sprzedawane.

2. Administratorem Twoich danych jest INOWATER Kukliński Tomasz, Marcinkowskiego 121, 88-100 Inowrocław.

3. Działamy na podstawie Twojej zgody.

4. Masz zawsze prawo dostępu do danych, możesz chcieć je sprostować, usunąć lub żądać ograniczenia ich przetwarzania.

5. Możesz też zawsze sprzeciwić się przetwarzaniu przez nas Twoich danych.

6. Zawsze możesz cofnąć udzieloną nam zgodę – w każdym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

7. Możesz też zawsze wnieść skargę na nasze postępowanie do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

8. Podanie przez Ciebie danych nie wynika z żadnego obowiązku prawnego, jest dobrowolne.

9. Dane osobowe podane przez Ciebie w formularzu kontaktowym w Serwisie będą przetwarzane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie i przechowywane do momentu odpowiedzi na Twoje zapytanie. 
Twoje dane podane przez Ciebie wyłącznie w celu otrzymania odpowiedzi na Twoje zapytanie nie podlegają profilowaniu tj. zautomatyzowanemu przetwarzaniu w celu dokonania oceny i określenia cech osobowych lub potrzeb użytkowników.

10. Jeśli wyrazisz zgodę na otrzymywanie od INOWATER Kukliński Tomasz informacje marketingowe, podane przez Ciebie dane (adres e-mail) będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby przesyłania Ci e-mailowo korzystnych, spersonalizowanych ofert i nowości o urządzeniach do wody EcoWater. 
Będziemy przechowywać Twoje dane aż do czasu wycofania Twojej zgody. 
W przypadku danych przetwarzanych w celu przesyłania Ci informacji marketingowych, stosujemy tzw. profilowanie i segmentowanie, tzn. śledzimy historię otwieralności przez Ciebie e-maili i profilujemy je, aby później wysyłać Ci informacje najbardziej dla Ciebie przydatne.

11. Twoje dane możemy przekazywać wyłącznie naszym podwykonawcom (z którymi mamy umowę o powierzeniu danych osobowych), wyłącznie w celu obsługi serwisowej.

12. W serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych, które działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez Serwis. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się uważnie zapoznać.

13. Jako Administrator zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce prywatności serwisu, co może zostać spowodowane przez rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój Serwisu. O wszelkich zmianach będziemy informować użytkowników w sposób widoczny i zrozumiały.

14. Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.

15. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w Twoim urządzeniu końcowym, np. komputerze lub smartfonie. Przeznaczone są do korzystania ze stron Serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

16. Podmiotem zamieszczającym pliki cookies na Twoim urządzeniu końcowym oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu INOWATER Kukliński Tomasz, Marcinkowskiego 121, 88-100 Inowrocław.

17. Operator Serwisu wykorzystuje pliki cookies w celu: 
   a) dopasowania zawartości strony internetowej do Twoich indywidualnych preferencji, przede wszystkim pliki te rozpoznają Twoje urządzenie, aby zgodnie z Twoimi preferencjami wyświetlić stronę; 

   b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości; 

   c) utrzymanie Twojej sesji (po zalogowaniu), dzięki której nie musisz na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

18. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w Twoim urządzeniu końcowym do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w Twoim urządzeniu końcowym przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Ciebie.

19. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies: 

   a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu; 

   b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu; 

   c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu; 

   d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Ciebie ustawień i personalizację Twojego interfejsu, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzisz, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

20. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w Twoim urządzeniu końcowym Użytkownika. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować Cię o ich każdorazowym zamieszczeniu w Twoim urządzeniu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies znajdziesz w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

21. Jako Operator Serwisu informujemy, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

22. Pliki cookies zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym mogą być również wykorzystywane przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.